Mayim Bialik: FelNŐni

Kislány, tinédzser csajszi, felnőtt nő. Szavak, amelyeknek ismerjük a jelentését, de átélni csak és kizárólag mi, csajok tudjuk. Éppen ezért is van néha szükségünk idolokra családunk nőtagjai mellett, hogy megmutassák, hogy valóban kell velünk számolni.

 Dolly Parton, akire kislányként igazi őrangyalként tekintettem, Jameela Jamil, aki a tinédzser Beccának mutatta meg, hogyan tudja elfogadni magát olyannak, amilyen, és aztán ott van Mayim Bialik, aki megmutatta a felnőtt nőnek, hogy igenis nem nagy álom erős nőnek lenni. És ezzel el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy bejelentsem: a FelNŐni nemcsak kamaszoknak, de minden egyes nőnek kötelező olvasmány!

Hogy miért? Mert segít visszaemlékezni arra, hogy milyen is volt az a pillanat, amikor lányból nővé cseperedtünk. És mint nők, leendő anyák, új fénybe helyezhetjük az amúgy is mindig kényes felvilágosítást. Főleg, ha majd a jövőben kislányunk születik. Mert mi, lányok, különlegesek vagyunk, és erre Mayim anélkül világít rá, hogy degradálna a férfi nemet. Igenis el kell fogadni, hogy egy lány merőben más, mint egy fiú. És éppen ezért kell mindent más szemszögből megközelíteni.

“Az emberi lét olyan egyszerűnek tűnik!” – csap bele rögtön a közepébe Mayim Bialik. Milyen igaz is ez, hiszen annyiszor esünk abba a tévhitbe, hogy ennél könnyebb nem is lehetne. Pedig jaj, mennyi nehézséggel kell szembenéznünk életünk során. Már eleve a felnőtté válás is szívás, ne is tagadjuk. És aztán jön még a feketeleves! De ne rohanjunk annyira előre. Mert ez a könyv az alapoktól indítja útjára leendő olvasóit, hogy aztán a végére érve hatalmas mosollyal az arcunkon tegyük majd le. 

Annak ellenére, hogy ennek a könyvnek már egy ideje nem vagyok célpontja, mégis azt mondom, hogy igazán megéri elolvasni, mert azért tud egy-két hasznos tanácsot adni, amit aztán meg is fogadhatunk.

Lehet, hogy ez egy önsegítő/segítő könyv, de attól még Te ismered magadat a legjobban, és erre végig emlékeztetni is fog mindenki Amy Farrah Fowler-e. És éppen ettől csodálatos ez a könyv.

xx,
Becca

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s